Tjäna pengar till laget med KSK-TIAN

KSK-TIAN är ett enkelt men genialiskt kuponghäfte, där laget säljer kuponger för 10 kr/st och när kunden sen handlar hos någon av de medverkande företagen för minst 200 kr, så är den värd 10 kr i kassan. Kunden får därmed tillbaks hela summan och Kungsängens SK och laget får in välbehövliga medel till verksamheten. För varje 200 kr kunden handlar för kan den utnyttja fler KSK-TIOR, vilket gör de väldigt attraktiva och användbara.

Hela beloppet går tillbaks till laget!

När ni säljer KSK-TIAN så går intäkterna av två häften per spelare till ett särskilt konto öronmärkt att betala hela anmälningsavgiften och gästkort till samtliga deltagande lag från KSK till den stora handbollscupen Järnvägen Cup, som varje år går av stapeln i Hallsberg i slutet på maj!
Skulle just ert lag sälja fler kuponger än vad som behövs för att finansiera Järnvägen Cup, så tillfaller 100% av den överskjutande försäljningen till lagets egen kassa.
Senast 31 mars så ska alla kvitterade kuponger betalas in.

Ska vi ut och sälja kuponger?

Vill ni tjäna mer pengar än vad som krävs för att finansiera Järnvägen Cup, bör ni fundera på att åtminstone sälja till grannar, släkt och vänner. Men känner ni att åka gratis på Järnvägen Cup så brukar det faktiskt inte behöva säljas någonting utanför den egna familjen.
För att finansiera Järnvägen Cup, behöver varje spelare sälja 100 kuponger på ett år, eller i snitt knappt 10 kuponger per månad. Dessa kuponger kostar då den egna familjen knappt 100 kr/månad. För att kunna utnyttja dessa, måste de alltså handla för minst 2.000 kr totalt på samtliga medverkande inköpsställen ihop under en månad. Det gör de flesta familjer redan idag, och när dessa kuponger är utnyttjade, så har KSK-TIAN inte kostat någonting, men klubben och laget har fått det ekonomiska stöd som behövs!
Vill man medverka till att laget kan åka på fler cuper och träningsläger så kan laget sälja ännu fler KSK-TIOR och då tillfaller alla intäkter den egna lagkassan.

Räkneexempel

200 kuponger x 20 spelare

Här följer ett exempel om ett lag med 20 spelare kvitterar ut 250 kuponger (5 häften) per spelare. Totalt ska 50.000 kr då betalas in senast 31 mars, och av de inbetalda pengarna så sätts 30.000 kr direkt in på lagets konto, och resten öronmärks för att finansiera klubbens kostnader i samband med Järnvägen Cup, så att alla deltagande lag kan åka gratis på den!

250 x 20 x 10 = 50.000 kr totalt
100 x 20 x 10 = 20.000 kr till anmälningsavgifter och gästkort på Järnvägen Cup
50.000 - 20.000 = 30.000 kr till lagkassan

Frågor och svar

Hur går redovisning och inbetalning till?

Du som lagledare skriver på en kvittens på hur många kuponger ni har tagit ut (minst 100 x antal spelare). Senast 31 mars ska dessa kuponger x 10 kr betalas till klubbens konto och först då blir pengarna tillgängliga på lagkontot. Intäkterna för 100 x antal spelare finansierar gästkort och anmälningsavgifter på Järnvägen cup. Överskjutande intäkter går till lagkassan.

Om det börjar eller slutar spelare under året då?

När kupongerna kvitteras ut så baserar man på antalet spelare vid det tillfället. Börjar det någon ny eller slutar någon under säsongen så justeras antalet och ni ska kvittera ut fler eller lämna tillbaka kuponger.

Kan man köpa sig fri?

Om man inte vill använda sig av KSK-TIAN och inte heller sälja den vidare till släkt, vänner och grannar så kan man köpa sig fri, men då tillfaller den kostnaden föreningen och inget går då till den egna lagkassan.

Hur ska jag som förälder betala för KSK-TIAN?

Ta kontakt med er lagledare som ger dig ett kontonummer eller Swishnummer att betala till.
Medverkande inköpsställen

Kungsängens SK
Telefon: 08-581 730 66
E-postadress: kansli@ksk.se
Postadress
Skolvägen 20
196 02 Kungsängen